Despre noi
Moldova este una din cele mai “sărace” țări din Europa, însă aici locuiesc multe persoane binevoitoare, care indiferent de situația economică complicată – continuă să ajute animalelor fără adăpost. Una din cele mai importante etape în ajutorul animalelor fără adăpost fiind operația de sterilizare. Sterilizarea este una din cele mai importante modalități de micșorare a numărului animalelor fără adăpost, ba chiar mai mult , operația de sterilizare influențează doar pozitiv asupra sănătății animalelor.
Acest grup a fost creat în anul 2018, cu scopul colectării centralizate a suportului financiar destinat sterilizării animalelor fără adăpost. Resursele financiare acumulate se repartizează voluntarilor, deasemenea în grup se prezintă toate dările de seamă în formă de poze despre proveniența și utilizarea banilor până la semnătura medicului veterinar ce a efectuat operația. Grupul nostru nu are sponsori, toate donațiile le fac persoanele ce înțeleg și aprobă necesitatea și importanța sterilizării animalelor. Scopul grupului nostru este de a face contactul între voluntarii ce se ocupă de prinderea și sterilizarea animalelor și persoanele ce vor sa ajute financiar.

Cum să donezi
Carduri pentru Moldova:
- MAIB (lei) – 4356 9600 4024 8483 – CRISTINA GASAN
- MICB (lei) – 5574 8402 3647 7653 – CRISTINA GASAN
- Victoriabank (lei) – 5511 0699 9976 0073 – CRISTINA GASAN
PayPal (MD): gasan.cristina19071994@gmail.com
PayPal (US, no fee within US): sosanimalsmoldova@gmail.com
Cum funcționează grupul
Noi avem o metodă aparte a întregului proces:
- Grupul nu menține banii pe balanță. Noi colectăm o anumită perioadă o anumită sumă de bani și apoi o prezentăm, publicând screenshot-urile operațiunilor de pe cardurile bancare, paypal, publicând deasemenea și sumele ce au fost donate cash. Toate donațiile se publică într-un album foto special cu numele persoanelor ce au donat sau anonim în caz ca se solicită. Deasemenea organizăm strângeri de fonduri pe facebook. Când adunăm resurse financiare destule pentru 30-40 de operații de sterilizare, noi îi împărțim deodată voluntarilor.
- La sterilizarea animalelor, semnul de la ureche a pisicii si cercelul la caini este obligatoriu
- Pentru utilizare maximă, grupul a fixat prețurile pentru sterilizări. În caz ca voluntarul utilizează serviciile clinicii unde prețurile sunt mai mari, acesta trebuie să achite diferența. Grupul nu impune utilizarea serviciilor anumitor clinici sau anumitor medici veterinari, însă vă poate consulta în caz de necesitate.Toate cheltuielile legate de transportare, prins, staționare post-operatorie și-le asumă voluntarul. Grupul achită doar sterilizarea(prețul prestabilit de grup):
500 lei – cățea
300 lei – câine
300 lei – pisică
150 lei – motan.
- Voluntarul/medicul veterinar(mulți cunosc despre grupul nostru) trebuie să ne trimită poze cu animale de pe masa de operație în timpul sau dupa operația de sterilizare și raportul medicului veterinar în formă scrisă cu semnătură/ bonul de plată de la clinică, unde se indică nr. de animale, ce animale, prețul și data.
- Toate pozele cu toate dările de seamă se adaugă în foto-albumul grupei noastre. Deasemenea în paralel ducem evidența strictă a tuturor donațiilor, cheltuielilor și tuturor animalelor sterilizate în format Excel. Acest document se publică în grup la sfârșitul fiecărei luni.
- Administratorii grupei garantează transparența dărilor de seamă a tuturor donațiilor și sterilizărilor. Garantăm că fiecare leu/dolar/euro va fi cheltuit pentru operațiile de sterilizare a animalelor fără adăpost. Practica noastră de 3 ani ne-a arătat că sunt mulți voluntari care sunt gata fizic să se implice în procesul de prindere și transportare a animalelor ce necesită sterilizare, să piardă nervi și timp ( așa cum procesul de prindere și transportare a animalelor fără adăpost nu este unul simplu) și toate acestea pentru a micșora uman nr. animalelor fără adăpost, animale ce se nasc și nimănui nu trebuiesc, având adesea o viață scurtă și nesemnificativă.
- Grupul a fost creat pentru strângerea resurselor financiare și repartizarea acestora voluntarilor, persoanelor ce doresc voluntar să se implice în acest proces destul de complicat. Și cel mai important publicarea dărilor de seamă a tuturor donațiilor și operațiilor de sterilizare. Administratorii grupei nu organizează operații de sterilizare, nu se implică în prins și transportare. Putem doar să oferim un sfat referitor la orice întrebare. Grupul deține 5 cuști automatize speciale pentru prinderea pisicilor mai sălbatice pentru utilizare comună. Sperăm la creșterea nr. persoanelor, ce ar dori să facă parte din acest proces important, in deosebi persoanelor ce sunt gata să ajute financiar.
Fiecare donație este importantă, fiecare donație va ajuta la stoparea procesului de creștere a populației animalelor fără adăpost.
Avem nevoie de sprijinul tău
Fiecare donație este importantă, fiecare donație va ajuta la stoparea procesului de creștere a populației animalelor fără adăpost. Animalele se înmulțesc 2 ori pe an, însă sterilizându-le -noi oprim apariția motăneilor și cățeilor, majoritatea cărora sunt din start condamnați la o viață scurtă și dureroasă, din cauza foametei, frigului, infecțiilor și cruzimea umană.
De aceea trebuie să ne continuăm activitatea fără pauze, cât mai des și cât mai mult. La moment organizăm repartizări de resurse financiare o dată la 3-4 luni, însă tindem spre repatizări cât mai dese de resurse financiare, ca voluntarii să poată steriliza cât mai multe animale, măcar 100 animale/lunar.
Fiecare donație contează și nu există donații prea mici. Puterea noastră constă în nr. persoanelor ce doresc să participe în acest proces.
Sterilizarea animalelor fără adăpost este unica metodă umană de a micșora nr. animalelor ce hoinăresc prin oraș. Stăpâni și casă pentru fiecare animal nu e posibil de găsit și azile nu există pentru atâtea animalele ce apar și tot apar zilnic.
Vă rugăm să vă implicați și să deveniți parte a acestor procese!
Donați orice sumă pe care v-o puteți permite și ajutați animelele fără adăpost.
Acestea nu pot cere ajutor, însă noi o facem pentru ei.
Vă mulțumim pentru implicare.
Sincere mulțumiri tuturor persoanelor ce voluntar zilnic se ocupă de acest procese importante, care nu le observă nimeni, însă aduce rezultate bune pentru animalele fără adăpost.
